Varför är honung så bra?

Hej! 🙂

Idag tänkte jag skriva om en produkt från köks-skåpet ni kan använda inom en massa områden, nämligen honung.

Framförallt så är det viktigt att honungen inte är utspädd med annat, utan att den är helt ren och ekologisk. Honung är både bra invärtes och utvärtes.

Invärtes är det bra för dina tarmar och vissa studier visar på att det dämpar ångest och förbättrar minnet. Honung är bra för att behandla sår. Är man sjuk så kan det lindra förkylning och hosta. Blanda honung med vatten så har du en slemlösande naturlig medicin. I te med för höga temperaturer kan honungens bra bakterier dö vid för hög upphettning. Jag själv hade rejäl rethosta i somras som främst märktes av på natten. Jag köpte hostmediciner på apoteket, men tror dessa fick mig att känna mig lite pyton på köpet och märkte väl ingen jätteskillnad heller. Eftersom jag skulle utomlands ville jag försäkra mig om att det inte var mer än en förkylning så gick till vårdcentralen. Läkaren som tog blodprover på mig nämnde också att honung är framtidens antibiotika och det ligger något i det. Honung är antiinflammatoriskt och antibakteriellt. Jag slutade med hostmedicinerna från apoteket och fortsatte endast med honungsvatten och lagom till flygresan kändes det bättre. Allt tar sin tid såklart.

Utvärtes kan du ha det i egna hemmagjorda produkter såsom skrubbar eller en mildare ansiktsrengöring. Här är ett underbart recept jag har lånat när jag gjort mig en kroppsskrubb! Honung är också konserverande om man använder det till hemmagjorda kroppsprodukter. Det funkar också väldig bra för ansiktet som en ansiktsmask, ren som den är eller om man blandar med t.ex avokado och finns fler recept om man googlar på vad man kan ha honung till. Du kan också blanda till andra ingredienser för att få en ansiktsskrubb. Honung funkar för alla hudtyper. Framförallt så återfuktar det huden, och ALLA hudtyper behöver fukt. Honung är som jag nämnde ovan antibakteriellt så lämpar sig också väldigt bra till problemhy om man har rosacea eller akne, så även känslig hud är inräknad. Vill du ha en hårkur så kan du använda honung till det också, men det har jag inte provat.

Min honung är köpt på LIDL, svensk och kravmärkt! Med kravmärkt menas det att produkten är producerad med hänsyn till naturen, klimatet, djuren och människorna.

img_7612

Har bakat in en del länkar i texten som ni kanske ser (Har även lagt in samma länkar under all text så ni tydligt ser mina källor då jag har förstärkt med vissa sidor som ej finns inbakade för att vara extra källkritisk.)

Det finns så mycket man kan göra med honung och på alla dessa sidor jag länkat så finns ju ännu mer bra tips på andra naturliga produkter. Kan låta dyrt att köpa en ekologisk naturlig honung, men tänk samtidigt vad ni betalar för hudvård generellt sätt. Dessutom är honung väldigt drygt! Hoppas att ni gillade mitt inlägg

Jenny

Källor:

https://mittkok.expressen.se/artikel/5-anledningar-till-att-fortsatta-alska-honung/?sida=1

https://www.mabra.com/honung-hur-halsosamt-som-helst/

http://www.tidningenhalsa.se/artiklar/kategori/20120615/honung-en-dunderkur-for-halsan/

https://www.alltomhonung.se/konsistens/

https://blogg.rekobutiken.se/naturlig-hudvard-for-stressad-hud/

https://www.expressen.se/halsoliv/skonhet-1/skonhetstips/5-matvaror-som-fixar-dromhy–sa-gor-du/

https://blogg.amelia.se/josephinegenetay/2011/07/21/vad-man-kan-gora-med-honung/

https://stegforhalsa.se/7-overraskande-satt-att-anvanda-honung/

https://stegforhalsa.se/9-naturliga-kurer-for-rosacea/

https://www.alltomhonung.se/honung-mot-akne/

http://battrehalsa.nu/diy-sa-anvander-du-honung-i-din-kroppsvard/

Lämna en kommentar